fredag 23 april 2010

Senaste om C

Föräldrarna har försökt ställa några krav villkor för att ge fortsatt ekonmiskt stöd till flickan. Ett av dom är att skaffa ett jobb eller att utbilda sig. Rent generellt är det svårt att hitta jobb idag, Kalifornien har en arbetslöshet på 12.6%, många har dessutom fått mindre timmar per vecka, så det är gott om kvalificerade sökande på marknaden.
För henne att få ett jobb är näst intill omöjligt. Dels har hon aldrig jobbat i hela sitt liv, dels kräver alla seriösa företag en drogtest innan dom anställer någon. Enligt vad jag förstår behöver man vara drogfri i ungefär sex månader innan man klarar ett godkänt test.

I första hand måste hon alltså sluta använda droger, det är bortkastad tid att söka jobb som hon aldrig har en chans att få. Nåväl, enligt vad jag hört söker hon jobb. Främst för att tillfredställa sina naiva föräldrars önskemål och därmed få ekonomisk hjälp och tillgång till bil. Hon är fullt medveten om att hennes chanser att hitta ett hederligt jobb är nära noll.

Enligt vad jag förstår finansierar hon sitt eget drogmissbruk genom att leverera till andra. Med tanke på att hon har tillgång till en legal modern bil som inte är registrerad på henne är hon förmodligen en perfekt kandidat för att göra jobbet.

En eftermiddag i veckan ringer hon hem till sin mamma och har en enda önskan. Kom och ta hem mig härifrån!!

Hon hade varit och sökt ett jobb någonstans. Den som interjuvade henne upptäckte direkt att tjejen var påverkad (av heroin visade det sig senare) och ringde omgående på polisen. Här i landet tar det inte många minuter för sheriffen att hämta in en drogad flicka. Vad dom hittade hos henne och i bilen vet jag inte ännu, men hon sitter fortfarande inburad.

Mamman skickade dit en advokat som skulle hjälpa henne, C skällde ut advokaten och vägrade samarbeta med henne. Hon var i väldigt dåligt skick och hade abstinensbesvär. Att hon blir tvångsintagen för vård är i princip givet, men eftersom hon är myndig kan dom bara behålla henne där en viss tid mot hennes vilja. Sedan väljer hon.

Hennes straff kommer bero på vilka mängder av droger dom hittade hos henne. Blir det ett fängelsestraff måste hon räkna med att hennes gröna kort dras in och att hon utvisas ur landet. I en normal familj skulle det innebära att alla flyttar ut, men detta är ingen normal familj.

En sak är säker. Fortsättning följer

Updatering: I den publicerade polisrapporten anges brottet hon anklagas för till "F HS11350 Possession Of A Controlled Substance"
Bokstaven F innebär felony.



Detta klipp är tydligen från, för droger finns de inga gränser

Inga kommentarer: