söndag 11 april 2010

Missbruk av barn


Den senaste utvecklingen på sexskandaler inom den katolska kyrkan har bland annat inneburit att satiriska humorister har varit kreativa. Bilden är ett förslag på hur nya kyrkofönster borde kunna se ut.
Trots den katolska kyrkans förtvivlade försök att dölja fakta om alla sexutnyttjade barn läcker sanningen ut och skandalerna kommer allt närmare påven som anses vara guds företrädare på jorden.

Tro nu inte att dessa skandaler enbart finns inom den katolska kyrkan, nej det finns gott om exempel på att samma sak har skett och troligen fortfarande sker inom slutna sekter som exempelvis Jehovas Vittnen och Smiths Venner. Det är inte svårt att hitta offer, det svåra är att få dessa att träda fram officiellt. Grundorsaken för det är uppenbar för de flesta.

Fråga är vilket som är värst, att barn utnyttjas sexuellt eller att organisationerna väljer att sopa sanningen under mattan. Det är helt enkelt en sanning som passar dåligt att belysas, hela ryktet för församlingarna står på spel.

Heder åt alla de som törs och vågar berätta sanningen om vad dom har utsatts för.

Nu vet ju alla människor i västvärlden att sexuellt utnyttja barn inte är förenligt med den kristna tron, eller hur? Alltså anklagas med rätta pedofilpräster som utnyttjat barn samt organisationen som förtvivlat försöker dölja fakta. Gör nu ett tankeexperiment. Ponera att det hade varit troende muslimer som sysslat med detta och imamer hade skyddat gärningsmännen.

Trycksvärtan hade väl knappast räckt till för alla rubriker och ALLA muslimer hade dragits över en kam. Se där hur dom är…..

Vi som är uppväxta i ett samhälle där kristet troende funnits i många variationer vet att skilja på de olika avarterna inom den religionen, men med bristfälliga kunskaper om islam och alla dess variationer är det enklare att dra alla över en kam.

Den fantastiske komikern Rolf Bengtsson ironiserade redan 1970 över svenskarna fördomar. Egentligen, hur mycket har förändrats på 40 år i Sverige?

Inga kommentarer: