tisdag 15 juli 2008

29th Annual

Storstadsområdet Los Angeles består av 49 städer som i prinicp har växt ihop. Arealen där ungeför 25 miljoner bor är lika stor som Belgien. På många ställen är det svårt att se var den ena staden slutar och var nästa börjar. I början var det ganska förvirrande att hitta till rätt ställe. Det räckte inte med att veta gatunamn och husnummer för att hitta till rätt ställe. Vissa gator, till exempel Imperial Highway är 41 miles lång (nästan 61 km) och går igenom 17 städer, samma gatunamn och samma serie med husnummer i varje stad. Maximal förvirring för mig i början.
Randy Newmans sång I love L.A skildrar denna hysteriska stad ganska bra.

Livet här uppleveler jag som mer stressigt än till exempel Sverige, kanske på grund av det alltid finns massor attt göra och utbudet av både gratisnöjen och annat är så enormt.

Ett av gratisnöjena är naturligtvis stränderna som kan njutas året om. Visserligen är det bara turisterna som badar på vintern, men att promenera eller cykla funkar året om. Varför inte en öppen eld och solnedgång vid vår favoritbeach Corona del Mar?

Amerikanare uppfattas ofta av europeer som pryda och i viss mån tillknäppta. Men motpolen finns i form av lössläppta individer som gör allt för att ha kul.
Mooning är något som jag förs kom i kontakt med i filmen American Graffiti (Sista natten med gänget på svenska). I år var det dags för 29:e året i rad att moona tåget i Laguna Niguel. Tusentals åker dit andra söndagen i Juli för att campa, festa och moona. Ingen vet egentligen vem som startade denna aktivitet, men det är ett event som varje år blir omtalat i tidningar och andra media.-
Festandet avbryts alltså när tågen är på ingående, brallorna dras ned och tågresenärerna får möjlighet att kolla in hundratals nakna bakar.
Nyttan med grejen är som så ofta här.....ingen alls annat än att ha kul




I år avbröts festen av sheriffen, enligt ryktet lär det ha varit några som spårat ur och låtit lustarna ta överhanden i offentligheten. Detta hindrar inte deltagarna från att se fram emot nästa år 30-års jubileum. Vill du var med, notera lördag den 15 juli 2009 i din kalender

Inga kommentarer: