måndag 21 juli 2008

Ett annat gratisnöje

Tvärtemot vad många svenskar tror är inte naturen "privat" i Kalifornien och man bli inte skjuten om man råkar gå fel. Dom som har privat mark ser till att inhägna den och hålla sitt privatliv för sig själv. Det finns mängder av strövområden, parker och stränder där man kan flanera eller cykla omkring. Eftersom vi har en Golden Retriever som lystrar till namnet Timmy är vi ofta ute på långa promenader i vårt närområde. Det är bergigt och väldigt kargt på de områden som inte bevattnas. Hela L.A. skulle alltså vara öken utan Coloradoflodens vatten. Det naturliga djurlivet finns runt oss på nära håll och det gäller ibland att se upp. En del djur är inte att leka med, och hundar har inte alltid respekt för det vilda i naturen Här kommer några bilder som tagits i år alldeles i närheten där vi bor.


Det syns redan tydligt hur torrt det och regnet kommer normalt inte förrän oktober/november

Kliver man lite närmare så syns djurlivet, och ingen tvekan om att i år är det ormår!

Jag har respekt för dessa slingrande djur, men faktum är att man hör dom ganska tydligt på håll. Det gör hunden nyfiken men för oss är det en varningssignal som får oss att ta en omväg. Den enda skallerorm jag hittat i vår trädgård låg under en morgon soptunnan och tyckte inte om att bli störd. Den lade sig bekvämt runt framhjulet på min bil och jag var feg nog att inte köra över den. Något år senare hittade vi ormskinnet under navkapslen på bilen

Så här kan det låta

4 kommentarer:

Anonym sa...

Kan du peka ut Mojave rattlesnake, det finns minst en i gänget.
Däremot kan jag inte se någon Western diamondback, den ska du akta dig för, dubbelverkande gift.

Christer

Eldorado sa...

Christer
Jag är absolut ingen expert på dessa kräldjur men vad jag kan lära mig på denna sidan http://www.californiaherps.com/snakes/pages/rattlesnakesounds.html verkar det vara Northern Mojave rattlesnakes det handlar om.
Jag är nöjd om jag kan peka ut min flyktväg om jag kommer i närheten av en skallerorm.
Vad jag förstår är att trots att dom är ordentligt giftiga så är ryktet värre än verkligheten. Svart änkor lär vara farligare för att inte tala om de tvåbenta ormarna som finns i allas vår närhet

Anonym sa...

det var mer än vad jag visste, att det finns northern mojave rattlesnake, den verkar vara halvbeskedlig. Men som sagt om jag skulle möta en Western Diamond-backed Rattlesnake så gör jag sammalunda som dig, eftersom den har så lurigt gift.
Dina synpunkter giftiga glad.. Svarta änkor stämmer, tvåbenta ormar, du menar inte ödlor från casinot i las vegas ;)
Det underliga är att det dör fler människor av råttbett än ormbett. i sverge dör fler av getingstick än huggormsbet. Ormar har därför oförtjänt dåligt rykte, kan det bero på en paradishistoria tro.

christer

rådan sa...

hei