torsdag 2 april 2009

Mammoth Lakes 2009

Mammoth Lakes är inte bara vårt närmaste ”riktiga” skidområde, många anser att det tillhör bland de fem bästa som finns i USA. Inom ett par timmars bilresa finns både Big Bear och Mountain High men backarna där är mer i stil med Sälens skidområde.

Skidområdet i Mammoth ligger högt, den högsta punkt man når med liften är drygt 3.350 meter upp. Denna säsong hade det kommit runt 430 inch med snö, nära 11 meter. Genomsnittet per säsong är 418 inch. Även om den blivit packad och smält på sina ställen så påstods det att det fanns 3-4 meter snödjup kvar i backarna. Man räknar med att ha skidsystemet öppet till i början av juni.

Här är en bild från toppen från förra året



Jämför med årets bild, båda bilderna är från slutet av mars



Utsikten går inte av för hackor precis.

Det finns många sätt att ta sig ned för toppen, fegisarna tar gondolen tillbaka, de försiktiga tar sig runt den lättaste vägen runt baksidan på berget.
De mer modiga tar de svarta backarna på framsidan.
Backen på bilden heter Cornice Bowl och bilden är INTE vinklad för att se brantare ut än vad den är.





Tjejerna fick lite press på sig när både mamma och pappa tog sig nedför backen. Resonemangen blev, kan några 50-åringar ta sig ned så kan vi. Det kunde dom!


I helgerna är det fullt i backarna, men veckodagarna är det nästan tomt. De flesta skolor i Kalifornien har inte sportlov. För oss som tagit ledigt var vardagarna suveräna skiddagar utan några liftköer




Som jag tidigare skrivit, berget är egentligen en vulkan som fortfarande är aktiv. På sina ställen kommer det upp svavelosande rök.



Just vid denna öppning dog det tre personer för några år sedan. Killarna skulle fixa till staketet för att göra skidåkningen säkrare, en av dom ramlade ned och de andra två försökte rädda honom. Alla tre dog av gaserna


Inga kommentarer: