onsdag 21 januari 2009

Uppdatering II

Jag tyckte inte jag hade så mycket nytt att komma med angående C, men jag får så många frågor att jag väljer att berätta det jag vet.

Något administrativt problem gjorde att rättegången inte kunde genomföras helt den 15 Januari. Det var något saknat dokument som trassalde till det.
Under diskussionerna med domaren har C fått klart för sig att hennes pojkvön kommer att sitta bakom galler i minst 2 år. hon fick ett mindre sammanbrott, hon hade inbillat sig att det handlade om några månader.

Jag har inte fått information om något nytt datum för rättegången, rollen vi tar är att hjälpa, inte att vara nyfikna (jo det är vi också)

C är kvar på rehab, hur det fungerar vet vi inte, men när hon sköter sig får hon utökad frihet att röra sig och tydligen får hon gå på ett fitness center nu. Efter varje utflykt drogtestas hon, och minsta antydan till sådant så inskränks friheten igen.

Hennes familj hoppas att domaren dömer henne till 90 dagars rehab, till viss del vill dom alltå att domaren tar över deras eget ansvar.

Efter lite drygt en vecka utan droger har hon nu utslag över hela kroppen, man kallar det för att gifterna börjar lämna kroppen. Typiska tecken på missbruk av Crystal Meth, ni hittar massor av bilder på nätet. Utslagen kliar och hon kliar sönder sig, medicin hjälper bara till viss del. Vad vi vet är hon inte nojjig, men vi har hört talas om att vissa får för sig att hela kroppen är full med insekter. dom försöker ta bort insekterna, men nojjan gör att dom tror dom kryper in i huden. Det uppstår sår när man försöker gräva efter insekter i huden med nålar och pincetter.

Mamman tycker att hon ser betydligt bättre och friskare ut, men när vi tittade på en video tagen fär ett år sedan, insåg också hon skillnaden och bröt ihop.

Tjejen har åldrats utseendemässigt minst tio år på ett år. Hon var smal innan men är nu utmärglad. Hon byter personlighet beroende på vem hon pratar med, endast korta perioder sägs hon vara den personlighet vi lärt känna

2 kommentarer:

Anonym sa...

Utöver att missbrukare åldras snabbt så står de still mental och intellektuellt av missbruket. Var han/hon 16 år när missbruket tog fart så är han/hon 16 år mentalt sett när rehab börjar, vilket kan betyda att koder och signaler när det gäller umgänge, relationer och jobb som jämnåriga har saknas.

Förövrigt, när jag jobbade med missbruksvård,så var det en tjej som hade en bild av sig själv i köket, en bild från den tiden hon gick på heroin. Skälet till den bilden var att hon ville kunna se hur hon hade förändrats och hur sliten och förstörd hon hade varit då.

Björn Nilsson sa...

Det finns ett gammalt talesätt som jag tror kommer från nykterhetsrörelsen: "Först tar mannen snapsen och sedan tar snapsen mannen." Verkar vara giltig som tumregel för alla beroendeframkallande droger. En personlighet som är mänsklig ersätts av en annan som är - giftig och självförstörande!